Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Türkiye´de Denizcilik Eğitimi veren okullar arasında,en nitelikli eğitimi veren okul olma hedefiyle çalışan,alanlarında uzman eğitim kadrosu ve gelişmiş teknolojik altyapısıyla üretken ve marka değeri yüksek bir kurum,mezun olan öğrencilerinin sektörde aranan teknik personel olmasını sağlamak

Misyon: Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda,Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı,Türk milletinin milli,ahlaki,insani,manevi kültürel değerlerini benimseyen,koruyan ve geliştiren;bu doğrultuda öğrencilerin ilgi ve yetenekleri çerçevesinde eğitim vererek,onları nitelikli mesleki bilgiler ile donatarak,denizcilik sektörünün aranan teknik personel ihtiyacını karşılayarak,görev sorumluluk bilinci yüksek,bilimsel düşünebilen,sorgulayan,doğru bilgiye nereden nasıl ulaşacağını bilen,kendini sürekli olarak yenileyebilen ve kendisiyle barışık bireyler yetiştirerek ülke ekonomisine katkı sunmaktır.

Başarılar: Her yıl düzenli olarak Tubitak elemelerinde bölge elemelerine kalmaktayız. 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılında voleybol genç kızlarda ilçe birincisi olduk. KANO ürünümüz Mesleki Teknik Genel müdürlüğünce Ankara´da sergilemeye değer bulundu.

Saatler: 8:10 Başlangıç 17:00 Bitiş
Isınma: Klima
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 1-"PARLAK BİR GELECEK İÇİN DENİZLERE FORA YELKEN" 2018-2019 Eğitim öğretim yılında Gemi Yapımı alanı öğretmen ve öğrencileri ERASMUS+ Mesleki Eğitim öğrenci ve Personel hareketliliği kapsamında Mesleki Eğitim staj çalışmaları için İSPANYA,İTALYA ve ROMANYA'ya gitmişlerdir. 2-"AVRUPA DENİZLERİNE DEMİR ATIYORUZ" 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında K102 ERASMUS+ Mesleki Eğitim ve Personel hareketliliği kapsamında Denizcilik alanı Güverte işletme öğretmen ve öğrencileri olarak "AVRUPA DENİZLERİNE DEMİR ATIYORUZ"adlı proje başvurusunda bulunduk

WEB - https://durmustezcanmtal.meb.k12.tr

Adres - MANSURİYE MAH. 27 MAYIS SOK. TAŞUCU SİLİFKE /MERSİN

Öğretim Şekli :Normal Öğretim, Tam gün

Yerleşim Yeri - Taşucu Mahallesi

Adres - MANSURİYE MAH. 27 MAYIS SOK. TAŞUCU SİLİFKE /MERSİN

Ulaşım Her beş dakikada bir Silifke merkeze, Silifkeden her 15 dakikaya bir Mersin´e otobüs kalkmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık il: 95 ilçe: 10